Välj en sida
Bunkeflostrand har bostäder och invånarantalet ökat markant de sista 20 åren och vi börjar närma oss en medelstor svensk stad i antal (15000 pers). Övrig service och platser där vi invånares och framförallt våra barn och ungdomars kan träffas saknas. Vi har dock nu samlats kring det skriande behovet av en gemensam mötesplats. Ladan som är en del sv tidigare Ängslättsgård, fyller snart 100år och kommunen vill i riva denna för framtida eventuell utbyggnad. Vi vill istället utveckla denna anrika byggnad till en mötesplats för alla i Bunkeflostrand. Saker och ting hänger ihop; där människor har trevligt tillsammans, där händer det saker.

Vi vill kunna samverka mellan Bunkeflostrands invånare och dessutom få med våra barn och ungdomar i detta. Genom att skapa gemensamma nämnare mellan idrottsklubbar, skola, näringsliv och entreprenörskap tror vi att vi skapar engagerade människor som stärker Bunkeflos, och Malmös, själ och identitet. (Text från Malmöinitiativet där förslaget har nästan 300 röster, 2a plats)

Läs mer om initiativtagarna Martin Engman och Thomas Madsen och deras ide på facebookgruppen Ladan ”Bunkeflostrand Brygg och Kulturhus” med 600 medlemmar.

Och hur de har blivit omskrivna i Lokaltidningen och Sydsvenskan.

Pin It on Pinterest

Share This